Despre blog

    Prin acest blog mi-am propus să aduc în lumină probleme stringente ale societăţii româneşti (şi nu numai), vizând subiecte precum religia şi credinţele, politica, aspecte sociale şi alte subiecte de interes general.
    Tratarea subiectelor o voi face cu un grad cât mai ridicat de obiectivitate, dar totodată şi cu un caracter critic accentuat asupra elementelor negative.
    Promovez idei şi concepte precum gândirea critică, scepticismul, metodele ştiinţifice, umanismul secular, drepturile omului, democraţia, şi nu în ultimul rând, adevărul şi raţiunea.
    Pentru că atunci când adevarul dispare, dispare şi raţiunea. Lipsa raţiunii naşte minciuni. Minciunile nasc iluzii.
    Iluziile sunt cele mai periculoase deoarece odată ce ne lasăm pradă lor sub aspect social, devenim simpli actori într-o piesă de teatru al cărei scenariu va fi scris exact de cei care doresc sa o credem (şi să o dăm la schimb pe realitate).   P.S.: Nu am avut şi nu voi avea niciodată pretenţia ca sunt infailibil sau ca deţin Adevărul Absolut (whatever that means...Eu il consider un clişeu lipsit de sens). Sunt doar un om dintre mulţi alţii care doresc o lume mai bună pentru toţi, făurită pe calea adevărului şi a raţiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu