Declaraţia de la Târgovişte

Pentru o democraţie autentică
Declaraţia de la Târgovişte

Timp de 44 de ani (de facto) dictatura comunistă a subjugat România, fiind responsabilă de încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, crime împotriva umanităţii, genocid, foamete, sărăcie etc. realizate în mod direct şi indirect. 

Cei responsabili de aceste acte (cu extrem de mici exceptii) nu au fost niciodată pedepsiţi, ba mai mult, li s-a permis accesul la funcţiile de conducere ale "noilor" instituţii de după 1989.

Nu vom avea o democraţie autentică până ce aceştia nu vor fi identificaţi şi eliminaţi din cadrul instituţiilor statului şi conducerii administraţiei publice.

Acest deziderat nu se va realiza până când nu vor fi aplicate prevederile acestei declaraţii în 8 puncte (ca statut dezvoltator al punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara), după cum urmează:

1) Desecretizarea dosarelor Revoluţiei de la 1989 şi Mineriadelor anilor `90. Investigarea acestora, aflarea celor responsabili, anchetarea, judecarea şi condamnarea la închisoare pe viaţă a celor ce se fac vinovaţi de crimele evenimentelor mai sus menţionate. Retragerea permanentă a dreptului de a alege şi de a fi ales al acestora.

2) Desecretizarea dosarelor tuturor celor care sunt bănuţi de a fi fost membri ai Securităţii sau colaboratori ai acesteia. Anchetarea, judecarea şi condamnarea celor ce se fac responsabili de apartenenţă la / colaborare cu structura anterior menţionată, conform legilor în vigoare. Retragerea permanentă a dreptului de a alege şi de a fi ales al acestora. Interzicerea acestora de a ocupa orice funcţie în cadrul instituţiilor statului sau de conducere în administraţia publică.

3) Anchetarea averilor tuturor membrilor şi foştilor membri de partid şi consilierilor acestora (şi a rudelor acestora de gradul I şi II), aparţinând tuturor partidelor care au existat după Revoluţie până în prezent şi au ocupat o funcţie în cadrul instituţiilor statului sau administraţiei publice..
a) Confiscarea sumelor/bunurilor care au rezultat din activităţi ilegale şi condamnarea celor responsabili. Retragerea permanentă a dreptului de a alege şi de a fi ales al acestora. Interzicerea acestora de a ocupa orice funcţie în cadrul instituţiilor statului sau administraţiei publice.
b) Confiscarea sumelor/bunurilor ce nu pot fi justificate în mod legal (licit) şi retragerea permanentă a dreptului de a fi ales al acestora. Interzicerea acestora de a ocupa funcţii de conducere în instituţiile statului sau în administraţia publică.
c) Dizolvarea partidelor existente în cazul cărora cel puţin 50% din totalul de foşti şi actuali membri se încadrează la punctele a) şi b).

4) Interzicerea tuturor foştilor membri ai PCR de a ocupa funcţia de Preşedinte al României sau orice altă funcţie în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului, Curţii Constituţionale a României şi alte instituţii ce ţin de justiţie sau servicii secrete.

5) a) Interzicerea de a activa în cadrul sistemului de învăţământ a tuturor celor care au predat la / au urmat cursuri la şcoli de propagandă şi formare a foştilor membri ai PCR. Interzicerea acestora de a ocupa funcţia de Preşedinte al României sau orice altă funcţie în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului, Curţii Constituţionale a României şi alte instituţii ce ţin de justiţie sau servicii secrete.
    b) Dizolvarea tuturor unităţilor de învăţământ inferior sau superior, de stat sau private, fondate de cei care au predat / au urmat cursuri la şcoli de propagandă şi formare a foştilor membri ai PCR şi interzicerea acestora de a fonda altele noi.

6) Instaurarea conflictului de interese între orice funcţie în cadrul sistemului de învăţământ şi funcţia de Preşedinte al României sau orice altă funcţie în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului, Curţii Constituţionale a României, şi alte instituţii ce ţin de justiţie sau servicii secrete.

7) Instaurarea conflictului de interese între o funcţie explicită/acoperită în cadrul serviciilor secrete şi următoarele funcţii: Preşedinte al României, deputat, senator, premier, vice-premier, ministru, preşedintele instituţiei Avocatul Poporului, procuror, judecător (inclusiv judecător al Curţii Constituţionale a României), magistrat, primar.

8) Adăugarea elementelor şi simbolurilor comuniste la OUG nr. 31/2002, modificată şi completată prin legea nr. 217/2015, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Fac apel către toţi cetăţenii României de a semna, promova şi susţine acestă Declaraţie.

16.02.2017

Wladislaus Dragwlya, Woivoda Valachiae Transalpinae
(Vlad Ţepeş - România Iluziilor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu