Joaca de-a Grindeanu şi Dragnea

Mulţi au fost uimiţi de războiul recent şi "neaşteptat" dintre Dragnea şi Grindeanu, fiind impresionaţi de "tăria de caracter" a lui Grindi. Mai avem puţin şi îl facem erou naţional, eventual îi ridicăm şi o statuie în Parcul Carol.


Să fim serioşi!

Grindeanu este la fel de vinovat ca Dragnea pentru toata situaţia creată. Tot timpul a fost sluga lui Dragnea, iar acum (asta avea în cap Dragnea de la bun început), când "Lordul" de Teleorman vrea să îi pună în cârcă lui Grindeanu eşecul (inevitabil) al programului de guvernare (nu mai pot cu programul de guvernare, lua-l-ar dracu de program de guvernare), sluga s-a trezit şi ripostează în încercarea de a-şi mai spăla măcar un pic imaginea publică.

Grindeanu a spus că el este pesedist indiferent de ce se întâmplă, că vrea neapărat să rămână PSD la guvernare. cu el sau cu altul la cârmă. Grindeanu nu este deloc un erou, poate fi cel mult un antierou care încearcă să mai iasă cu un minim de demnitate din această poveste.

De fapt nu este altceva decât un "Game of Thrones" la nivelul PSD-ului. Aripa Ponta vs. Aripa Dragnea. Dragnea a avut dreptate când a spus că Grindeanu este o unealtă, este unealta lui Ponta.

Acesta este momentul cel mai bun în care să se încerce distrugerea partidului comunist PSD. Chiar dacă se prelungeşte criza, nu trebuie ratat momentul. Guvernul (pe persoană fizică) a lui Grindeanu trebuie să rămână cât mai mult pe poziţii, opoziţia trebuie să voteze împotriva moţiunii de cenzură, iar un nou guvern PSD Grindeanu să fie numit.
Mutarea decisivă este la Iohannis, iar după experienţa cu Cioloş, pare că şi-a învăţat lecţia. Da, ştiu că mulţi ar dori ca după acest scandal să nu mai avem un guvern PSD, dar gândind la rece şi uitându-ne în urmă, ar fi una din cele două mutări proaste. Avem trei variante:

VARIANTA 1
Să zicem că va veni un guvern de largă coaliţie al opoziţiei sau unul tehnocrat ca cel a lui Cioloş, sau Cioloş în persoană. Acest nou guvern nu va avea timp suficient pentru a îndrepta toate aiurelile făcute de Dragnea/Grindeanu, va contabiliza toate eşecurile, iar la următoarele alegeri va câştiga tot PSD.

VARIANTA 2
Varianta cea mai bună ar fi ca Grindeanu să rămână premier cu un guvern alcătuit din membri PSD şi ALDE, aripile Ponta şi Constantin. În felul acesta scandalul dintre facţiunile PSD va continua şi există o şansă mare să scăpăm de Dragnea, dacă dosarul lui se va judeca mai repede, deoarece acest guvern nu va readuce OUG 13 din nou în prim plan pentru a-l înfunda pe Dragnea definitiv.

VARIANTA 3
Varianta ce mai proastă este cea în care Grindeanu pică după moţiunea de cenzură, Dragnea îşi reafirmă autoritatea în partid, îi mătrăşeşte pe Ponta şi pe ceilalţi oponenţi, după care îşi pune o altă marionetă ca premier care să dea acel prag în cazul abuzului în serviciu pentru a scăpa de pârnaie. Apoi amână şi mai mult toate promisiunile făcute în programul de guvernare (mama lui de program!), invocând că nu a putut să îl realizeze din cauza sabotorilor din partid, urmând să dea o mită electorală cu salarii mari (în urma unor împrumuturi masive le FMI şi BM) îniante de alegerile prezidenţiale din 2019. Astfel, masa de manevră a PSD va crede din nou tot, Dragnea devine preşedinte, apoi PSD câştigă localele şi parlamentarele şi avem dicatură teleormănească pănă în 2029.

Varianta 3 sună destul de apocaliptic, aşa că datoria celor din opoziţie este să îl susţină pe Grindeanu acum, din pur pragmatism, pentru a distruge din rădăcină răul cel mai mare: Liviu Dragnea. 
Cartea căştigătoare e la Iohannis, să sperăm că de data asta va şti cum să o joace. PSD-ul trebuie să fie lăsat de data asta să îşi rupă gâtul pănă la capăt, dar pe mâna lui "kamikaze" Grindeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu