99 de ani de la unirea Basarabiei cu România

În data de 6 februarie 1918 Basarabia (Republica Democrată Moldoveanească) îşi declara independenţa faţă de  Rusia.
În data 27 martie 1918 cu 86 de voturi pentru, 3 abţineri şi 36 împotrivă, Republica Democrată Moldovenească a decis unirea cu ţara, recunoscută la nivel internaţional prin Tratatul de al Paris din 1920.
Timp de 22 de ani Basarabia a făcut parte din România, până în vara anului 1940 când Rusia comunistă ocupă Basarabia împreună cu "Bucovina de Nord" şi Ţinutul Herţei (acesta nefiind trecut în ultimatum, ci ocupat de ruşi, aşa, doar pentru că puteau), ăara noastră recuperând aeste teritorii pentru o perioadă scurtă între 1941-1944.
După 1945 Rusia comunistă (cu complicitatea Ucrainei) a ocupat aceste teritorii româneşti şi a început un proces amplu de epurarea etnică prin crime, execuţii şi deportări şi deznaţionalizare a populaţiei româneşti, având ca rzultat actuala Republică "Moldova", cu ai ei cetzăţeni spălaţi pe creier de zeci de ani de comunism şi lipsă de identitate naţională. Cât despre restul teritoriilor, Bucovina de Nord, Ţinutul Herţei, o parte din fostul judeţ Hotin şi Bugeacul (Basarabia originală), au fost făcute pachet şi date cadou Ucrainei care a avut grijă împreună cu Rusia şi deznaţionalizeze aşa de tare aceste teritorii, încât elementuil etnic românesc a rămas o minoritate.

În apropierea sărbătoririi centenarului Marii Uniri trebuie să ne amintim toate aceste lucruri şi să continuăm apropierea de Basarabia pentru a realiza din nou unirea în viitor (mai mult sau mai puţin apropiat) şi să avem grijă la actualele acţiuni de destabilizare şi de atac asupra identităţii naţionale a românilor de către inamicii din exterior, dar mai ales din interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu