Manipulări Partea I - Liviu Dragnea

În seara de 22 ianuarie în Bucureşti între 20.000 şi 30.000 de oameni au manifestat împotriva graţierii şi modificărilor de cod penal, idei ale PSD-ALDE.

Liviu Dragnea a scris pe Facebook următoarele:

"M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept."

1) Ce căutai tu Dragnea pe banii românilor, tu şi câinele tău Grindeanu, la investirea lui Trump, "pe bilet", nu ca invitat al acestuia?
2) Iohannis nu a fost în fruntea protestului, ci culmea, a venit din sens invers, timp de 10 minute pentru a saluta oamenii care protestau în piaţă, masa de oameni deja începuse deplasarea spre guvern.
3) Mineriadă? Deci un protest împotriva penalilor este mineriadă? Alo, amnezicule, te auzi ce spui? Preşedintele de ONOARE al partidului comunist pe care îl conduci, Iliescu este cel care a inventat mineriadele şi a mulţumit minerilor la Romexpo pentru că i-au căsăpit pe cei care manifestau paşnic în Piaţa Universităţii în 1990. Ilisecu va înfunda puşcăria pentru treaba asta. Cât mai multă sănătate pentru Iliescu şi la câţi mai mulţi ani!
4) Neautorizată? Este vorba de libertatea de expresie, România este ÎNCĂ un stat de drept iar dreptul de a protesta nu are nevoie de autorizaţie, protestul a fost anunţat pe toate canalele media.
5) Împotriva guvernului României? Nu, deocamdată împotriva ordonanţelor, se va protesta pe faţă şi împotriva guvernului tău.
6) Împotriva ordinii constituţionale? Hai să vedem cât de constituţioanle sunt legile pe care vreţi să le daţi. Dacă vor trece prin Parlament, aşa cum e normal, vor fi invalidate de CCR.
7) Împotriva votului popular din 11 decembrie? Dragnea s-a modificat Constituţia peste noapte şi nu ştiam noi? pe 11 decembrie au fost alegeri PARLAMENTARE. Guvernul este alcătuit de primul ministru după ce acesta este numit de preşedinte în urma consultărilor cu partidul majoritar din parlament sau coaliţia majoritară. Nu s-a protestat împotriva parlamentului ci a guvernului (nici măcar împotriva guvernului în sine ci a ordonanţelor).
8) sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Hai sictir penalule, vorbeşti tu de statul de drept!

"Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date."

9) Preşedintele este singura forţă de opoziţie viabilă la momentul ăsta şi face tot ce poate pentru a împidica distrugerea statului de drept.
10) Ordonanţele nu au fost date tocmai datorită lui Iohannis şi protestatarilor, în ordinea asta.

" E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese."
11) Lovitură de stat? Ha, ha! În 2012 împotriva lui Băsescu nu a fost lovitură de stat? Nu, nu a fost, a fost un protest legitim, aşa cum e şi acum.
12) Vei pus în cătuşe nu pentru că reprezinţi puterea ci pentru că eşti un penal şi vei ajunge în puşcărie, acolo e locul tău.
13) Vai, vai căte teroare! Va fi teroare, la adresa ciumei roşii ai cărei prizioneri suntem în prezent. Repet, guvernul este desemnat, nu ales.

"Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții."
14) Voi veţi fi ascultaţi, urmăriţi şi hăiţuiţi pentru că meritaţi, chiar dacă voi vă simţiţi "şantajaţi şi nedreptăţiţi" .
15) Deci corupţia nu ea aia care spune legea, e aia care spune Dragnea. Manipulare şi eroare de logică, niciun scoţian adevărat...

"Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular."
16) Ia zi penalule, din ce funcţie ceri tu ministrului de interne una şi alta? Eşti prim ministru? Nu era Grindeanu? Sigur că nu, pe Grindeanu îl ţii în lesă, ca pe tot guvernul tău, dealtfel. Idei politice? Ha, ha, cum să furaţi cât mai mult...

"Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență."
 17) Bla, bla bla! Iohannis a făcut totul constituţional, cu tupeu, dar constituţional. Violenţă? Nu au fost violenţe la protest, violenţe aţi făcut voi FSNiştilor mereu (revoluţie, mineriade etc).

"Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță."
18) Da, vrei ca pentru câteva pomeni electorale pe termen scurt să ne îndatorezi la FMI şi Banca Mondială timp de trei generaţii de acum înainte. Dar nici măcar asta nu vei face, nu te va lăsa gaura din covrig a lui Cioloş. Da chiar, ai găsit banii furaţi de Cioloş? Eu cred că i-a cărat în saci de gunoi şi i-a îngropat în curte la Pericani. Ia convoacă o comisie parlamentară care să sape acolo să vedem!

Dragnea se teme, în loc să înceapă cu toate lucrurile alea bune promise pentru oameni a început cu legi prin ORDONANŢE DE URGENŢĂ ca să se scape pe el şi pe penalii lui.  De ce grăbeşte Dragnea aşa de tare? Teoria mea este că la presiunea penalului fugar Ghiţă care are informaţii compromiţătoare despre mulţi dintre politicieni, Dragnea a forţat să îl scape pe Ghiţă şi implicit pe ceilalţi, fiind şantajat de acesta. Nu te lăsa Ghiţă! Puşcăria e a ta! Fraier să fii să nu îi tragi pe toţi cu tine în groapă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu