USB/USR aceeaşi mizerie

Recent, Preaîmbuibatul Ciobotea a cerut de la primăriile de sector din Bucureşti câte 10 milioane de lei de căciulă pentru Catedrala Mânuirii Banului public, altfel construcţia se va opri pentru că BOR "nu mai are fonduri".

Prealingăul PSD-ist Tudorache, proaspăt ales primar la  sectorul 1 a sărit repede să se voteze în şedinţă să se apropbe doleanţa Preaîmbuibatului de Ciobotea, cei din PNL opunându-se iar cei din USB dorind să se aloce 2 milioane de lei şi nu 10, ca mai apoi să se facă o consultare publică pentru continuarea finanţării catedralei.

Întrebat recent despre treaba asta, Nicuşor Dan a scris pe Facebook următoarele: "Am fost întrebat astăzi la Baia Mare care este poziția USB față de construcția Catedralei Mântuirii Neamului din bani publici. Nu suntem de acord cu finanțarea Catedralei din bani publici decât în urma unei consultări care să fie reprezentative, inclusiv referendum.".

De ce spun că e aceeaşi mizerie? Răspunsul corect ar fi fost "Nu suntem de acord cu finanțarea Catedralei din bani publici. PUNCT!". Astfel că nu este nimic altceva decât populism ieftin. Ei nu îşi asumă de fapt nicio poziţie în treaba asta ci sunt de acord cu orice ar decide "poporul" la un eventual referendum. Ia ghici Nicuşor, ce ar decide poporul ăsta  "86% creştin-ortodox" la referendumul ăsta? Deci, democraţie sau tirania majorităţii?

Prin Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007 se prevede, între altele, că "În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee. Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult."

Pentru 10 milione ai face referendum, nu? Dar pentru alea 2 milione de ce nu ai face? De la ce sumă în sus e "normal" să se facă referendum?

Dar un referendum pe tema moscheii nu facem? Ia ghici, acolo ce va ieşi? Cu ce e mai breaz cultul creştin-ortodox decât cultul musulman? Că sunt mai mulţi, da! Deci populism.

Interesul public nu e acelaşi lucru cu interesul publicului. Dacă tot o ardeţi cu poporul, nu uitaţi că acelaşi popor bucureştean a votat cu neo-comuniştii de la PSD iar pe voi v-au trimis la culcare. Realizez acum că acolo vă e locul, de fapt.

Nicuşor Dan nu are curaj să îşi asume nimic. Nici că e de stânga sau de dreapta, nici că vrea finanţare din bani publici pentru catedrală sau nu, nici că vrea mega moschee sau nu, nici una, nici alta. De fapt nici el nu ştie ce vrea. Ba da, ştie ce vrea. Vrea un singur lucru. Vrea să se lupte cu partidele mafiote care s-au perindat până acum la putere. Şi cum o faci Nicuşor, făcând compromisuri care să nu supere BORâturile? Exact asta au făcut timp de 27 de ani ăia cu care vrei tu să te baţi acum. Păi aşa te baţi cu ei, făcând exact ca ei?

Am spus-o de fiecare dată, deşi am votat cu el de fiecare dată (pentru că nu am avut efectiv altceva ce să votez): Nicuşor Dan nu e politician, nu a fost şi nici nu va fi. Modul amatoristic în care a pierdut sectorul 1 a fost primul lucru care m-a pus pe gânduri, acum asta a pus capac. Ai două voturi de la mine până acum, pe al treilea nu il vei mai avea.

În momentul de faţă Nicuşor Dan USB/USR se dovedeşte a fi răul cel mai mic. Eu m-am săturat să am de ales mereu între două rele.

Poate e timpul să mai ieşim aşa, la o plimbare pe stradă, in grup de câteva zeci de mii de persoane, zic...

Între timp, dormiţi liniştiţi! Nicuşor votează (bani din buzunarul nostru în cel a lui Ciobotea). Noapte bună!

P.S.: A rămas în coadă de peşte, aparent s-a tras de timp suficient cât să nu fie votată niciuna din variante în final. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu