O zi istorică: Niciun ban pentru culte pe 2016

Da, aţi citit bine! Ministerul Finaţelor în proiectul de buget pe 2016 prevede ca niciun leu din vistieria statului să nu ajungă la culte pe 2016 ci să crească bugetul altor arii mult mai importante precum Apărarea, Internele, Educaţia şi Sănătatea. Nu credeam că voi apuca să aud o astfel de veste excelentă aşa de curând.

O mare bilă albă pentru guvernul Cioloş care a început cu dreptul. Să vedem cum se va descurca mai departe.

Reacţia PreaÎmbuibatului Baniel (a.k.a. Preafericitul Daniel): " Deci, noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donaţii date bisericii în mod liber. Când se face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat şi nici de celelalte. "

Normal că voi nu aveţi nevoie de banii de la stat pentru că aveţi mult prea mulţi deja. Auzi la preaauritul ăsta, cică să le dea înapoi una şi alta. Păi băi Ciobotea, voi aţi primit mult mai multe de la statul român decât ce cereţi acuma, începând cu posesiunile greco-catolicilor luate cu japca de statul comunist, continuând cu terenuri şi păduri si culminând în 2004 cu fosta clădire e Camerei Depuaţilor (în prezent Palatul Patrirahiei), luate gratis, din pix.

Echilibrul se va face când voi preaînavuţiţilor şi preaiubitorilor de arginţi veţi fi impozitaţi pentru toate afacerile şi bunurile pe care le deţineţi, de fapt asta ar trebui să aibă în vedere noul guvern şi următorul parlament, ca un următor pas către o Românie normală!

P.S.: Aşteptăm oprirea finaţării sub orice formă din partea statului a cultelor (inclusiv salariile preaşpăgarilor), impozitarea tuturor activităţilor şi bunurilor acestora şi obligativitatea celor ce se declară aparţinători ai cultelor să contribuie cu taxe şi impozite (din propriul salariu) la bunăstarea zeilor lor în viaţă (a.k.a. popii).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu