O mare dezamăgire: Cioloş

Mulţi dintre noi am ieşit în stradă în ultimii 3 ani pentru a schimba lucrurile în bine. Aşa s-a întamplat şi după tragedia din Club Colectiv. S-a înregistrat o victorie importantă a oamenilor împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului.
Ne-am bucurat cu toţii de alegerea unui premier tehnocrat, non-politic, independent. Cât de tare ne-am înşelat!
A fost nevoie de un singur apel de la Prea Salariatul Baniel ca Cioloş să facă o schimbare de 180 de grade peste noapte şi să vrea să ofere în continuare bani  cultelor (adică BOR-ului în cea mai mare parte). Dar nu oricum ci mai mulţi ca anul trecut, atât pentru creşterea salariilor popilor şi acoliţilor lor cât şi pentru construirea de noi biserici. În timp ce salariile celorlalţi vor fi îngheţate timp de un an.

Cioloş nu demosntrează decât că este o manioretă şantajabilă şi nimic mai mult!

Jos şi cu ăsta! Jos cu toţi! Trebuie să ieşim din nou în stradă, trebuie să protestăm mult mai vehement împotria politicienilor şi a grupării de mafioţi numită BOR!

TOATE PARTIDELE, ACEEAŞI MIZERIE !!!

VREM SPITALE,  NU CATEDRALE !!!

2 comentarii:

 1. Ne-am bucurat cu toţii de alegerea unui premier tehnocrat, non-politic, independent. Cât de tare ne-am înşelat!

  Eu gasesc extrem de greu de crezut ca in societatea actuala poate ajunge ca prim ministru al Romaniei un om "independent" adica unul in spatele caruia nu se afla nimeni si care se poate comporta independent de structurile de la putere, ba mai mult , independent de dinamica structurilor de putere transnationale.

  Ma astept ca orice miscare de strada sa fie manipulata sau cel putin speculata de catre organizatii care se ocupa special cu aceste lucruri, asa ca nu am speranta ca s-ar rezolva ceva cu iesitul in strada. Ai observat de exemplu ca au crescut bugetul securitatii si a armatei?

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu cred c-a procedat aproape corect. Adică incorect dacă judecăm lucrurile teoretic, dar corect dacă judecăm pragmatic. Căci asta e țara în care trăim: vreo 50% chiar sunt idioți. Sigur, pe baza rezultatelor ultimului recensămînt (cînd s-a interogat și religia cetățenilor), BOR afirmă că apx 90% sunt ortodocși. Plus alte confesiuni, ajungem probabil la un 97-98% idioți.
  Eu am zis 50% căci, dacă statul ar da o lege (ca-n Germania, de pildă) care să zică că dacă te-ai declarat religios trebuie să plătești niște procente din venitul tău către cultul religios de care aparții, eu estimez că atît ar mai rămîne din acel glorios 98% (dar măcar ăia ar fi credincioși adevărați).
  Prin urmare, Cioloș a rezolvat problema cît se poate de elegant: a pasat-o spre autoritățile locale! Și asta e cel mai bun lucru care se putea face: va fi responsabilitatea fiecarui cetățean să decidă dacă vrea astfalt (sau parcări, sau locuri de joacă, sau spațiu verde îngrijit etc) pe lîngă reședința sa sau (încă) o biserică.
  Din punctul acesta de vedere, eu îl consider pe Cioloș un vizionar.

  RăspundețiȘtergere