Suntem vinovaţi Colectiv

Nu sunt vinovaţi doar organizatorii evenimentului, patronii clubului, primarul Piedone şi cei care au dat avizele de fucţionare şi clasa politică în genere. Da, aşa cum bine aţi citit suntem cu toţii vinovaţi deoarece am tolerat corupţia, hoţia, şpaga prea mult timp, iar când am luat atitudine împotriva acestor aspecte am făcut-o pe o durată limitată fără să le eradicâm de la rădacină.

Să fim sinceri, câţi dintre noi nu am fost în diferite localuri de tipul celor precum Colectiv şi deşi am realizat că nu se respectă nişte norme minime de siguranţă şi bună desfăşurare totuşi am decis să mergem iar şi iar în ideea că "nu se va întampla ceva rău chiar în seara asta"?. Eu cred că am fost cu toţii. La fel ca şi cei din seara de 30 Noiembrie din Club Colectiv.

Da, trebuie să luptăm în stradă pentru schimbarea conducătorilor actuali care nu au făcut decât să perpetueze un sistem profund viciat de 26 de ani, pentru reformarea clasei politice! Trebuie să nu mai tolrăm nicio abatatere! Dar în acelaşi timp trebuie să "ne reformăm" şi noi. Chiar dacă este de datoria statului să realizeze controale în domeniul siguranţei, schimbarea trebuie să înceapă de la noi prin sesizarea acelor localuri care nu respectă legea şi dacă statul nu ia măsuri nici atunci, să le boicotăm pur şi simplu până dau faliment şi înţeleg că nu "mai merge şi aşa".

Iar asta este valabil pentru orice aspect legal şi social.

Update: la ora 21:45 bilanţul decedaţilor a ajuns la 41.
Suntem cu toţii vinovaţi! Să nu mai lăsăm niciodată să se întample astfel de lucruri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu