"Eu cu cine votez?" Partea a IV-a sau coaliţia anti-Iohannis

Aşa cum am spus în partea a III-a, voi vorbi un pic şi despre coaliţia anti-Iohannis. O numesc astfel şi nu "coaliţia anti-dreapta" pentru că această comedie caricaturală este îndreptată împotriva unui om din afara sistemului, sistem care se doreşte menţinut corupt şi murdar ca în prezent.

Să îi luam pe rând pe susţinătorii lui Victor Ponta:

1) PSD-ul, continuatorul direct al FSN-ului lui Iliescu (adică PCR cu altă pălărie);
2) P.C.-ul (Partidul Conservator, pentru cine nu prea îi cunosşte pe aceşti mici sclavi ai PSD-ului), partidul înfiinţat de Dan Voiculescu.;
3) UNPR-ul (Uniunea Naţională pentru Progresul României. Sanchi!), partid înfiinţat pentru a sluji interesele PSD-ului.

Am terminat cu USD-ul (Uniunea Social Democrată). Poate se hotărăsc bipolarii ăştia dacă sunt socialişti sau democraţi la un moment dat....

Apoi:

4) Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, cel mai liberal dintre liberali, atât de liberal încât s-a aliat cu PSD-ul de mai mult timp pentru un post călduţ de prim-ministru. Tăriceanu este unul dintre (dacă nu chiar cel), cei mai importanţi semnatari ai mizeriei numite "Proiectul Minier de la Roşia Montană". Oare în calitate de prim-minstru (liberal făcând parte dintr-o alianţă de stânga. dăăăăăă!) ce altă mizerie va mai semna? Exploatarea gazelor de şist? Zic şi eu...

5) Dan "Senzaţionescu" Diaconescu (P.P.D.D.) cel care până mai ieri îl făcea ciocoi pe Ponta, cel care până mai ieri  era cel mai anti-Ponta dintre cei mai anti-Ponta din lume, cel care îl acuza pe Ponta că i-a închis postul (0TV) în mod abuziv, se face acum frate cu acelaşi Ponta, motivul invocat fiind că Ponta îi va redeschide postul. Aţi înţeles, da? Jos poporul, sus televizorul!

6) Corneliu Vadim Tudor, "cel mai bun, cel mai deştept, cel mai sincer, cel mai patriot, cel mai anti-maghiar" se înscrie într-o alianţă cu...

7) ...UDMR, desigur, la rândul lor "cei mai anti-Vadim Tudor". Că Uniunea DEMOCRATĂ a Maghiarilor din România susţine un candidat de stânga, nu cred că mai este o surpriză pentru nimeni. Se ştie
 că UDMR este curva politicii româneşti care se dă când cu unii, când cu alţii numai să obţină vsiul lor umed de autonomie a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, lucru care nu se va îmtâmpla niciodată atâta timp cât încă mai sunt români în ţara asta.

8) Teodor Meleşcanu, desemnat recent de Ponta ca ministru de extrene pentru a fura organiza mai bine alegerile românilor din diaspora.

Această coaliţie care este de stânga şi în acealşi timp nu este de stânga, care este liberală şi în acelaşi timp nu este liberală, care este democrată şi în acelaşi timp nu este democrată, care este naţionalistă şi în acelaşi timp nu este naţionalistă, care este pro-maghiară şi în acelaşi timp este anti-maghiară, care este cu poporul şi nu este cu poporul în frunte cu primul plagiator al ţării vă vrea voturile.
Mie unuia mi-ar fi extrem de ruşine şi aş fi extrem de revoltat dacă aş fi în locul vreunui cetăţean care a votat în turul I cu Ponta, Tăriceanu, Dan Diaconescu, Vadim Tudor, Kelemen Hunor sau Teodor Meleşcanu. Oamenii aceştia au demostrat că nu dau doi bani pe ce au promis, pe discursul lor către electorat, încălcând imediat toate aceste lucruri pentru a se alia cu foştii duşmani.
Această coaliţie este de fapt o adunătură, o gaşcă direcţionată împotriva unui om care se vrea a fi altfel decât actualul sistem.

Dacă Victor Ponta va câştiga, toată puterea va reveni PSD-uli, un singur partid, o singură "viziune corectă".

"K. Iohannis: Dl Ponta, noi trăim într-o ţară democrată, fiecare cetăţean are dreptul la vot.

V. Ponta: O lozincă!"


Nu vă este (încă) teamă? Ar trebui să vă fie!

"Partidul, Ceauşeşcu, Ponta, România!"

Keep calm and vote Iohannis! Puie Monta!

4 comentarii:

 1. Eu unul nu is convins ca deosebirea dintre cei doi candidati e chiar asa de mare...nu mi se pare prea credibil a spune ca cineva e "cinstit", "din afara sistemului" samd, vazand totodata cine ii formeaza staff-ul si cine il sustine pe acel cineva ...si daca totusi ai dreptate, cum putem spera ca a reusit sa penetreze sistemul fara sa piarda din integritate?...poate ca ni se intinde o capcana..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Repet, nu am făcut afirmaţia că e cinstit (deşi aşa pare şi până la proba contrarie putem să asumăm acest lucru). Din afara sistemului este în opinia mea, deoarece a condus primăria Sibiului din partea Forumului Democrat German, o formaţiune politică minusculă, nealiniată sistemului. Apoi a avut la Sibiu o prestaţie mai degrabă de manager (unul bun din ce arată rezultatele).

   În ceea ce priveşte gaşca din PDL din spatele lui, sper să fie doar o strategie prin care votanţii PDL să îi aducă voturi, urmând a se debarasa de ei pe parcurs (dacă organale de justiţie abilitate îi vor lua la puricat). Eu unul aşa aş proceda...

   Dacă se va dovedi la fel ca predecesorii lui, va fi criticat şi contestat (chiar mai vehement decât Băsescu şi Ponta), dar până una-alta, pare varianta cea mai puţin rea dintre cele două.

   Ștergere
 2. deosebirea nu e 'chiar atat de mare' daca privim obietiv si vedem cine sta 'in spatele lui Johannis..PDL acest 'neamt' plat si anost ca o foaie alba (Blaga si Videanu-'regele marmurei'} Makavei o fosta procuroare COMUNISTA) Udrea, wtf?) si gasca lui Tismaneanu (puiul de bolsevici, cel care era plinbat cu bone si soferi din Secu cand era coleg cu Nicu Ceausescu in primara..) dar foarte vocali pe net.. deci eu voi BOICOTA aceasta farsa sinistra numita 'vot'.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mda, în afară de papagalii aia din spatele lui Iohannis (lucru pe care eu l-am menţionat în articolele precedente ca fiind unul din minusurile sale, dacă le citeai, poate ai fi văzut asta.), văd că alte defecte dpdv politic nu i se mai găsesec. Macovei (pe care am menţionat-o ca fiind procuror comunist) nu face parte din "echipa lui Iohannis", ci doar a spus că îl preferă pe el în dauna lui Ponta, cât despre Udrea, să fim serioşi, mai bine crapă decât să îl susţină pe Iohannis.

   Aşa cum am spus şi în articolele precedente, Iohannis nu e perfect (nu ştiu unde am scris că e cinstit...Pănă la proba contratrie poate fi considerat cinstit, dar asta e altă poveste), dar este cea mai bună variantă dintre cei doi, Ponta fiind de departe răul cel mai mare.

   Poate că Iohannis se va descotorosi de PDL pe parcurs, când va avea mai multă putere (sau poate nu. Eu unul aşa aş proceda. Alianţa cu PDL nu poate fi decât una strategică. Oricâtă credibilitate ar fi avut PNL, singuri nu ar fi făcut faţă maşinăriei de vot a PSD-ului.)

   În concluzie, votez cu Iohannis în primul rând pentru e evita dezastrul cel mai mare, apoi pentru că dintre toţi candidaţii, cel puţin până acum s-a remarcat prin ceva constructiv.
   Dacă Iohannis va ajunge preşedinte şi va călca pe urmele lui Băsescu (aşa cum insinuează simpatizanţii PSD-ului), va fi contestat din ce în ce mai mult, de către mai mulţi români (în stradă), deoarece cu fiecare schimbare, dacă starea generală a României nu se va îmbunătăţi, nemulţumirea va fi din ce în ce mai mare.

   Băsescu a fost contestat, Ponta a fost şi este contestat şi la fel va fi şi Iohannis (dacă va fi cazul). Pănă atunci, Ponta nu rebuie să iasă preşedinte sub nicio formă. Am argumentat în articolele precedente de ce, nu mai reiau subiect. Astfel, consider boicotarea alegerilor ca fiind cea mai neinspirată alegere.

   Ștergere