Preot: "Câinii maidanezi să fie hrană pentru urşi."

Este "soluţia" la problema câinilor maidanezi propusă de către Sandi Mehedinţu, fost paroh la Biserica Colţea.
Declaraţiile au fost făcute la "postul de ştiri" România TV.

Acesta a declarat următoarele:
"Pe toate străzile sunt tot felul de câini. Sunt şi câini bolnavi, sunt şi câini bătrâni care nu mai au mult de trăit. De ce să cheltuiască nişte bani cu eutanasierea lor câtă vreme urşii coboară din munte să se hrănească în cartierele oamenilor. Astăzi mi-a venit ideea asta. În natură este o luptă continuă şi rezistă cel care are forţă. M-am bucurat că astăzi majoritatea a votat pro, că nu au fost împotrivă ca să scăpăm de aceşti câini. Atât s-au înmulţit, cum să-i împuţinăm? Îi lăsăm în pădure acolo... ", a spus preotul suţinând că acelaşi lucru se întâmplă şi în junglă.
"Animalele sunt ca-n junglă. Este bătălie pe ele, care este mai tare rezistă, rămâne. Ştiu că nu sunt bine văzut de persoanele care se declară iubitoare de animale, dar mai mult se declară decât să practice aşa ceva. Ţipau pentru câini să nu fie eutanasiaţi"


sursa: http://www.rtv.net/un-preot-face-declaratii-halucinante-maidanezii-ar-trebui-sa-ajunga-hrana-pentru-ursi-video_97390.html

Este o soluţie demnă de mila creştinească, desigur. Adică de ce să îi eutanasiem cu o injecţie, astfel încât animalul să nu sufere? Mai bine să fie sfâşiaţi de urşi. Sau poate îi eutanasiem cu injecţie şi mai apoi lăsăm trupurile neînsufleţite (ca să folosesc şi un discurs adecvat) în pădure să le manânce urşii. Sau şi mai bine: procesăm carnea de câine şi facem conserve pentru urşi. Eu zic că e cel mai bine.

Trecând peste ironiile aduse afirmaţiei respective putem spune fără îndoială că slujitorul "Domnului", deşi ar trebui să fie plin de har de la "Sfântul Duh", este cam sărac cu duhul.

În altă ordine de idei, este bine că s-a decis posibilitatea eutanasierii câinilor maidanezi (după 14 zile), deoarece situaţia a scăpat de tot de sub control iar aceşti câini, sub o formă sau alta, trebuie să dispară de pe străzi. Mi-aş fi dorit ca ONG-urile şi primăriile care se ocupă cu salvarea şi protecţia lor chiar să fi făcut asta timp de mai bine de 20 de ani (nu doar la modul declarativ) şi să nu se fi ajuns la o astfel de măsura radicală (desigur că nu generalizez, unele dintre ONG-uri şi primării chiar şi-au făcut treaba).

Dar simpla eutanasiere a acestora, fără a fi însoţită de alte metode nu va fi eficientă, deoarece ar trebui să se eutansieze maidanezi "în valuri" la anumite intervale de timp.
Astfel, primăriile şi ONG-urile de profil ar trebui să aplice un astfel de plan (multe din puncte au mai fost vehiculate în timp):
1) Un recensământ al câinilor cu stăpân;
2) Înfiinţarea Poliţiei Animalelor;
3) Sterilizarea câinilor cu stăpân şi taxe mari pentru cei care nu doresc acest lucru. Excepţie: câinii din anumite rase care sunt folosiţi pentru pază, poliţie, vânătoare, asisatarea nevăzătorilor, sau în scop comercial (crescători pentru pet-shop-uri);
4) Amenzi extrem de mari pentru cei care abandonrază câinii;
5) Ridicarea de pe străzi a câinilor fără stăpân şi ducerea lor în adăposturi (în limita locurilor disponibile).
5) Câinii bolnavi incurabil sau cei agresivi să fie eutanasiaţi imediat ce ajung în adăposturi;
6) Câinii sănătoşi şi neagresivi să fie sterilizaţi, microcipaţi, vaccinaţi, deparazitaţi etc. şi să fie ţinuţi în adăposturi o perioadă de 14 zile în care pot fi adoptaţi/revendicaţi.
7) ONG-urile să accepte ideea posibilităţii eutanasierii şi în loc să se cramponeze de acest lucru, să se concentreze pe construirea de adăposturi şi derularea unor campanii pentru încurajarea adopţiei la nivel naţional şi internaţional. Totodată, crearea posibilităţilor de adopţie la distanţă, în care dacă o persoană doreşte (şi nu are spaţiu acasă unde să ţină câinele), să contribuie la întreţinerea unui câine într-un adăpost şi să îl poată vizita sau să îl plimbe şi să îl aducă după aceea înapoi în adăpost.

De asemenea, o mare problemă este situaţia întâlnită pe stradă sau în parcuri în care câinii sunt lăsaţi liberi de către stăpânii lor iresponsabili şi pot muşca pe oricine. Există deja o lege care prevede că trebuie ţinuţi în lesă toţi câinii şi cei din rase de talie mare sau agresive să aibă şi botniţă, dar nu o respectă aproape nimeni, în ciuda faptului că multe parcuri sunt spaţii special îngrădite pentru câini unde aceştia pot alerga în voie sau se pot juca fără a fi un pericol pentru persoanele aflate în parc. Această lege trebuie bine pusă în aplicare şi cei care o încalcă trebuie amendaţi cu sume extrem de mari.

2 comentarii:

 1. Buna ziua,

  Pentru a ajuta, a se citi si pentru a pune presiune pe autoritati, am creat, complet non-profit si non-comercial, siteul de monitorizare pe harta a agresiunilor cainilor maidanezi www.caini-maidanezi.info. Daca lumea ar raporta/sesiza fiecare agresiune a cainilor maidanezi, ca sa avem evidenta acestora, autoritatile ar fi nevoite sa ia masuri (sa stranga cainii) macar din zonele fierbinti de pe harta..

  Evident ca de dorit ar fi sa nu se ajunga la eutanasiere.. de aceea trebuie intarita si mai ales pusa in aplicare legislatia anti-abandon a animalelor (voi sustine puternic aceasta idee pe siteul meu).

  Daca puteti adauga un link spre siteul caini-maidanezi.info, va multumesc pentru atitudinea civica. Va voi adauga si siteul dvs la siteurile sustinatoare.

  Toate cele bune
  RaduC (admin_of [ @ ] caini-maidanezi [.] info)

  RăspundețiȘtergere
 2. SUNT perfect de acord ( eutanasierea costa bani )

  RăspundețiȘtergere