Cadoul de Valentine's Day

Astăzi vom vorbi despre iubire, inimioare roşii, fluturaşi roz şi curcubee!

Staţi liniştiţi. Nu am luat-o razna. Nu încă... :)

Astăzi, în mod normal, ar fi o zi de februarie ca oricare alta. Însă românii (în cea mai mare parte a lor) "foarte tradiţionalişti" au decis să "sărbătorească" Valentine's Day (implicit să o "importe" de la americani) şi să lase baltă Dragobetele (24 februarie), ziua originală "a îndrăgostiţilor" la români. Putem spune că majoritatea românilor sărbătoresc "Ziua Îndrăgostiţilor" pe "stil nou", "stilul vechi" nu prea mai are mulţi fani. Unii sărbătoresc şi "pe nou" şi pe "vechi". Important e să sărbătorească, nu? De fapt să sărbătorească ce anume?

În realitate, nimic. Ziua Îndrăgostiţilor este ziua în care indrăgostiţii îşi aduc aminte că sunt îndrăgostiţi şi în care fac lucruri speciale (de parcă nu poţi să îţi arăţi dragostea faţă de partenera/partenerul de viaţă în oricare altă zi, trebuie una specială pentru lucruri speciale).
Ziua Îndrăgostiţilor este un mare kitsch, o "sărbătoare" comercială şi consumeristă plină de "cadouri" de duzină (produse pe bandă rulantă) cu înscrisuri "sugestive" şi extrem de mediatizată în mass-media (extrem de superficială şi aceasta în prezent).
Ziua Îndrăgostiţilor este precum canalele TV impuse de CNA în lista "must-carry", un "must-be" impus de "audienţă" şi nu de calitate.

Dacă nu faci nimic de Valentine's Day (şi nici măcar de Dragobete) sigur îţi vei pune "gagica/gagicul" în cap că nu "eşti romantic(ă) precum alţii/altele".
Dacă nu "sărbătoriţi" nimic, toate celelalte cupluri vă vor privi cu suspiciune, vor susţine că "nu aveţi viaţă de cuplu" şi "vă vor plânge de milă".
Dacă eşti singur(ă) sau ai probleme în cuplu în perioada asta şi chiar dai importanţă acestei zile, rişti să o pui de o depresie "grozavă".
Dacă eşti singur(ă) sau ai probleme în cuplu în perioada asta, dai importanţă acestei zile şi eşti deja în depresie (şi totodată eşti si extrem de sărac(ă) cu duhul), este ocazia ideală să te sinucizi. Poţi alege să te arunci de la etajul 17 al hotelului Intercontinental sau oricare altă metodă, important este să te asiguri că vei avea parte de mediatizare. Foarte eficientă este şi metoda aruncării în faţa metroului (datorită impactului masiv în mass-media vei avea parte de multă mediatizare, iar numele tău va fi pe buzele tuturor. Vei fi în cetrul atenţiei, chiar dacă nu vei mai fi deloc.)


P.S.: În cazul în care nu v-am stricat de tot cheful şi chiar doriţi să sărbătoriţi într-un fel Ziua Îndrăgostiţilor sau aveţi altceva important de sărbătorit în cuplu în perioada asta şi vă gândiţi la cadouri sau la cum ar trebui să "sărbătoriţi", iată câteva idei:

1) Dacă ştii exact ce cadou vrea partenera/partenerul şi poţi să îl cumperi, eşti în situaţia ideală (cu alte cuvinte: "te-ai scos").

 Dacă nu te afli în situaţia ideală ci în una din situaţiile de mai jos:
2) Vrei să îi iei un cadou dar nu ştii ce anume. Încearcă să eviţi jucăriile şi felicitările cu inimoare şi "I Love You". Aşa cum am spus mai sus, sunt extrem de banale, produse pe bandă rulantă şi nu constituie o surpriză. Caută ceva "hand-made" sau cât de cât original.
3) Dacă ai timp, răbdare, talent şi ştii că erai campion la lucru manual în calsele I-IV, încearcă să faci tu un cadou. Gestul va fi apreciat cu siguranţă datorită originalităţii şi efortului depus.
4) O seară în oraş la o piesă de teatru sau un concert de muzică clasică este un mod plăcut şi relaxant de a petrece o zi specială.
5) Şi dacă vrei să "punctezi" decisiv la capitolul "atmosferă", ziua trebuie să se încheie acasă cu o cină romantică la lumina lumânărilor...O sticlă de şampanie... Şi...

Şi mai departe ştiţi cu toţii ce urmează, vă descurcaţi :).


Indiferent ce sărbătoriţi azi /dacă sărbătoriţi ceva, să aveţi o zi de 14 februarie cât mai bună!

Un comentariu:

  1. Mie mi se parea ciudat daca romanii nu ar fi preluat V's Day. Ca se sarbatoreste pe tot mapamondul, bine, poate mai putin la nord-coreeni. :))
    Acum ce sa zic, mi se pare draguta pentru adolescenti, pentru tinerii la inceput de relatie. In timp isi pierde farmecul...
    Iar inimioarele alea rosii sunt dezgustatoare. Dar nu as refuza o plimbare prin Praga, pe stradutele ei medievale... :P

    RăspundețiȘtergere